Leningen

Informatie over lenen

Wat is een lening?
Een lening is een som geld die je tijdelijk tot je beschikking krijgt. De leensom moet je na een bepaalde tijd weer terugbetalen. Als vergoeding voor het lenen van de som geld betaal je een rentepercentage.

Hoeveel kan ik maximaal lenen?
Wat je maximaal kan lenen hangt af van je persoonlijke situatie. Een geldverstrekker wil weten wat je verdient en wat je vaste lasten zijn. Aan de hand daarvan kan een maximale leensom worden berekend.

Welke kredietsoorten bestaan er?
Er bestaan diverse kredieten die op diverse punten van elkaar verschillen. Het bekendste zijn de persoonlijke lening en het doorlopende krediet. Dan is er ook nog het kopen op afbetaling en het postorder principe waarbij je pas na ontvangst van de gekochte waren begint met betalen. Bij deze laatste vorm van krediet kan het rentepercentage oplopen tot wel 19%!

Kan ik online vrijblijvend een kredietofferte aanvragen?
Je kunt bij diverse online kredietaanbieders een offerte aanvragen. De offerte is meestal gratis en vrijblijvend, dit betekent dat je gerust de offerte kunt afwijzen indien deze niet naar wens is. Je doet er verstandig aan om altijd meerdere offertes aan te vragen zodat je eenvoudig de offertes met elkaar kan vergelijken.

Welke lening is het goedkoopst?
Aanbieders proberen altijd de laagste rentepercentages te hanteren om zodoende de concurrentie de loef af te steken. De percentages schommelen dan ook voortdurend. Je doet er het slimst aan om bij diverse aanbieders een offerte aan te vragen en deze met elkaar te vergelijken.

Kan ik met een uitkering een lening krijgen?
Als je uitkering hebt, is het bij veel kredietaanbieders nog steeds mogelijk om een lening aan te vragen. Vul dus gerust het offerteformulier in.

Kan ik met een BKR notering een lening krijgen?
Als je een negatieve registratie hebt bij BKR in Tiel, vinden de meeste kredietaanbieders het te riskant om een lening te verstrekken. Er zijn echter enkele aanbieders op de markt bij wie je nog wel terecht kan. Je betaalt dan vaak wel een hogere rente.